Härnösand

Härnösands kammarmusikfestival 2-5 maj 2013 med Copenhagen strings

Hjärtligt välkomna för fjärde året i rad till Härnösands kammarmusikfestival. Vi kommer att bjuda på en helt fantastisk helg och vi hoppas givetvis att kunna se dig i publiken!

torsdag 2 maj kl 12:30

Kulturmagasinet-(Sundvall)

Classical hits-Familjekonsert

Musik för alla åldrar med musik från bland annat filmen och Tv-spelens värld

 

fredag 3 maj kl 13:00

Skolkonserter

 

Fredag 3 maj kl 18:00

Domkyrkan

Nordisk ljus

Festivalens ”grand evening” med hela festivalorkestern. Vi bjuder på musik av Grieg och en violakonsert av den Härnösandsfödde kompositören Daniel Fjällström. Solist – Daniel Eklund.  Frivillig kollekt.

 

lördag 4 maj kl 13:00

Sambiblioteket

Classical hits – Familjekonsert

Musik för alla åldrar med musik från filmen och Tv-spelens värld. Fri entré

 

lördag 4 maj kl 18:00

Residenset

Kammarmusiksalong

Utsökt musik i en fantastisk miljö, precis som kammarmusik ska vara.  Vi bjuder på musik av bl. a Bach och Haydn. Förfriskningar i pausen.

100 kr entre. Löses i dörren från en timme innan konsertstart.

 

Söndag 5 maj – 18:00

S:t Petri logen

Slagverkskonsert

Härnösands slagverksensemble och en instrumentensemble från Kapellsbergs musikskola under ledning av Johan Eriksson bjuder på slagverkskonsert på Logen. I pausen bjuder Jonatan på mat. 200 kr entré inkl mat. Köpes från den 29:e april på Hellstrands tobak

 

Den fjärde upplagan av Härnösands kammarmusikfestival kommer att äga rum den 2-5 maj. Nytt för i år är att man gör en satsning på film och tv- spelsmusik. Till festivalen kommer en nybildad kammarorkester med både internationella och lokala förmågor.

– Det känns oerhört roligt att kunna genomföra detta i år igen, det börjar bli något av en tradition, säger Viktor Olauson som är initiativtagare och festivalgeneral. Viktor, som numera är verksam som musiker i Köpenhamn, är född och uppvuxen i Härnösand. Den kammarorkester som kommer till Härnösand i år, Copenhagen Strings, har han själv startat. Orkestern utgörs av unga, professionella musiker av yttersta klass från hela Europa. Copenhagen Strings kommer att medverka under hela festivalen.

Konsert med film och tv-spelsmusik

Festivalen bjuder som vanligt att späckat program med verk av Bach, Grieg och Haydn i bland annat Domkyrkan, Residenset och Sambiblioteket. Ett spännande inslag i år är att man även kommer att arrangera konserter med film och tv-spelsmusik.

Den här musiken förknippas vanligtvis inte med klassisk musik men är ofta oerhört välkomponerad och mäktig att lyssna på live. Vi hoppas att detta kan locka en bredare publik som vanligtvis inte lyssnar på den här typen av musik, säger Viktor. Konserten som heter ”Classical Hits” kommer att sättas upp på Sambiblioteket i Härnösand och Kulturmagasinet i Sundsvall. Det kommer även arrangeras på utvalda skolor i Härnösand och Sundsvall.

Verk av Härnösandskompositör

En annan höjdpunkt på programmet är en violakonsert i Domkyrkan komponerad av den Härnösandsfödde kompositören Daniel Fjällström. – Det känns jättekul att samarbeta med Daniel som har inlett en lysande karriär som kompositör med flera imponerade uppdrag och utmärkelser, säger Viktor Olauson.

Avslutande konsert med Slagverksensemble

Precis som förra året avslutas Kammarmusikfestivalen med en konsert av en slagverksensemble, i år Härnösands slagverksensemble. – När vi har en sådan ypperlig ensemble på orten känns det givet att samarbeta med dem i detta sammanhang, det ger en ytterligare bredd till det hela, avslutar Viktor Olauson som är mycket förväntansfull inför festivalen.