Loftahammar

Loftahammars kammarmusikfestival 7-8 juli 2014

Hjärtligt välkomna för fjärde året i rad till den klassiska festivalen i Loftahammar där unga professionella musiker från hela Norden bjuder på en levande musik!

I år ser vi fram emot att bjuda på en festival med mycket stor variation.  Vi har arbetat med den unga men framgångsrika kompositören Daniel Fjellström. Han har arrangerat om Prokofievs orkestersvit ”Peter och vargen” för en flöjtkvartett som vi kommer att uppföra på måndagen i kyrkan. Dessutom kommer vi spela ett alldeles färskt verk som vi beställt av honom för stråktrio på tisdagen. Festivalen ”kickstartar” med en barnföreställningen och kommer fortsätta med:

 

Beethovens ljusa och vackra stråktrio i C-dur

Mozarts berömda och älskade flöjtkvartetter

Gideon Kleins otroliga trio som skrevs färdigt och uruppfördes bara några månader innan hans tragiska död i ett av Tysklands värsta koncentrationsläger.

Musik från den kultförklarade filmen ”Babettas gästabud” av Danmars mest namnkunnige nu levande kompositör: Per Nørgård

Samt mycket mer!

 

Måndag 7/7 17:00

Loftahammar kyrka, Frivillig entré

Familjeföreställning- ”Peter och vargen” av Prokofiev

Ta med hela familjen på den spännande musiksagan där Peter lyckades lura den stora stygga vargen.  Spänning, svett och fantastisk musik utlovas!

 

Måndag 7/7 kl 20:00

Loftahammars kyrka, Frivillig entré

Mozart- Ouvertyr

Välkommen till festivalens sprudlande öppningskonsert där vi bjuder på två av Mozarts älskade flöjtkvartetter. Vi spelar även två verk från 1900 talet, Kodayls folkmusikinspirerande Intermezzo samt musik från filmen ”Babettas gästabud”

Mozart – Flöjtkvartett i C dur

Kodaly – Intermezzo

Nørgård – Från filmen ”Babettas gästabud”

Mozart – Flöjtkvartett i D dur

 

Tisdag 8/7 kl 16:00

Loftahammars kyrka, Frivillig entré

Ljus och mörker – Avslutningskonserten

Missa inte festivalens dramatiska avslutningskonsert med musik som inte kommer lämna dig oberörd. Vi spelar Gideon Kleins intensiva verk som han skrev bara några månader innan han brutalt avrättades i koncentrationslägret i Auschwitz. På programmet finns även Beethovens vackra stråktrio som han skrev efter att han fått veta att han kommer att bli döv.  Vi bjuder även på ett nytt verk av vår hustonsättare Daniel Fjellström som har skrivit stycket ”Härn”speciellt till oss.

Klein – Stråktrio

Fjellström – Härn

Beethoven – Stråktrio op 2, nr 2

 

Ragnhildur Josefsdottir – flöjt

Morten Lyngs –violin

Viktor Olauson – viola

Jon Olauson – konferencier/viola

Lea Emilie Brøndal