Östergarn

Östergarns kammarmusikfestival 4-6 juli 2014

Varmt välkomna för andra året till kammarmusikfestivalen på Östergarnslandet

Vi blev väldigt nöjda med responsen på förra sommarens festival och ser nu fram emot en spännande fortsättning. Det blir stor variation i årets program.
Vi har i år samarbetat med den unga, framgångsrika kompositören Daniel Fjellström. Han har bl a arrangerat om Prokofievs orkestersvit ”Peter och vargen” för flöjtkvartett och vi kommer att uppföra den vid en familjeföreställning på Katthammarsviks Bygdegård på lördagen. Dessutom kommer vi spela ett alldeles färskt verk för stråktrio, som vi beställt av honom, på söndagen i Johans lada i Filippuse.

Festivalen startar på fredagen med Beethovens ljusa och optimistiska stråktrio i C-dur och kommer fortsätta med bland annat:

Mozarts berömda och älskade flöjtkvartett

Gideon Kleins otroliga trio som skrevs färdig och uruppfördes bara några månader före hans tragiska död i ett av Tysklands värsta koncentrationsläger.

Musik från den kultförklarade filmen ”Babettas gästabud” av Danmars mest namnkunnige nu levande kompositör Per Nörgård (danskt ö)

Samt mycket mer!

Ragnhildur Josefsdottir – flöjt
Morten Lyngs –violin
Viktor Olauson – viola
Jon Olauson – konferencier/viola
Lea Emelie Bröndal – cello

Fredag 4/7 19:00
Östergarns kyrka. Frivillig entré

Ouvertyr – Öppningskonsert

Välkommen till festivalens sprudlande öppningskonsert där vi bjuder på två klassiker samt två lite nyare men mycket intressanta verk! Mingla med musikerna efter konserten. Vi bjuder på förfriskningar

Beethoven – stråktrio Op 9 nr 2
Kodaly – Intermezzo
Nörgård (danskt ö) – Från filmen ”Babettas gästabud”
Mozart – flöjtkvartett nr 1 K285

Lördag 15:00
Katthammarsviks Bygdegård. Entré 70 kr

Familjeföreställning – ”Peter och vargen” av Prokofiev

Ta med hela familjen på den spännande musiksagan där Peter lyckades lura den stora stygga vargen.  Spänning och fantastisk musik utlovas!
Kulturföreningen bjuder på kaffe/saft och bullar efter föreställningen.

Söndag 6/7 kl 10:00 6/6
Gammelgarn kyrka

Musikgudstjänst

Söndag 6/7 kl 20:00
Johans lada i Filippuse. Frivillig entré. Fika- och vinförsäljning

Klassisk lounge i Ladan

Vi gör om fjolårets succé. Välkomna till en magisk kväll med musik från tre århundraden. Drick ett glas vin och se solen långsamt gå ner över Östergarnslandet – mer stämningsfullt än så här blir det faktiskt inte!
Ladan ligger mellan Östergarns kyrka och Sandviken, avfart Rodarve