Loftahammar

Loftahammars kammarmusikfestival 6-7 juli 2015

Hjärtligt välkomna för femte året i rad till den klassiska festivalen i Loftahammar där unga professionella musiker från hela Norden bjuder på en särdeles levande musik! Sveriges Kammarsolister och Per Gross bjuder in till en musikalisk fest!
I år har Loftahammars kammarmusikfestival fått äran att gästas av den fenomenala blockflöjtisten Per Gross som med sitt ogenerade förhållningssätt till musik och sin briljanta teknik har charmat både tävlingsjuryer och konsertbesökare runt om i världen. Per har etablerat sig som en av Skandinaviens mest lysande blockflöjtister i sin generation och hans repertoar sträcker sig från den tidiga renässansmusiken till den allra färskaste musik vi har. Missa inte honom! På festivalen spelar också festivalens “husband” Sveriges unga Kammarsolister som efter sex år och otaliga konserter runt om i Sverige har bytt namn till Sveriges Kammarsolister. Vi hoppas ni tycker att vi förtjänar vårt nya prestigefyllda namn och ser fram emot att spela för er när sommaren är som vackrast!
Festivalen bjuder som vanligt på ett varierat program, i år med musik av bland annat Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Johann Sebastian Bach, det unga stjärnskottet och kompositören Andrea Tarrodi samt mycket mer!

Viktor Olauson – arrangör och konstnärlig ledare

 

Blockflöjt – Per Gross

Violin -Yongmin Lee

Viola/Violin – Viktor Olauson

Viola/Violin – Sofia Lundström

Viola – Jon Olauson

Cello – Pelle Hansen

MÅNDAG 6/7 17:00 LOFTAHAMMARS KYRKA – Frivilligt bidrag till festivalen

Barnkonserten ”Den Magiska Musikresan”

Sveriges Kammarsolister bjuder in till familjekonsert! Ta med hela familjen på den spännande konserten där ni får en möjlighet att höra musik från olika genrer, allt från musik som skrevs för 400 år sedan till musiken till Harry Potter. Barnen utmanas i ett spännande musikquiz och får prova instrumenten efter konserten.  Spänning och fantastisk musik utlovas!

MÅNDAG 6/7 20:00 LOFTAHAMMARS KYRKA – Frivilligt bidrag till festivalen

Per Gross – “I en musikalisk spegelsal”

Kom och och kasta er i våra musikaliska hängmattor där ni får njuta av några av musikhistoriens mest älskade verk som Bachs vidunderligt vackra Air samt supervirtuosa och sagolikt svängande Badinerie, ur orkestersviterna i D-dur respektive H-moll. Möt också blixtrande nya perspektiv i Elena Kats-Chernins melodiska och sinnesvidgande ´remixar´ baserade på Bachs tvåstämmiga inventioner, och glasklart gnistrande musik av svenska kompositionskometen Andrea Tarrodi. I vår musikaliska spegelsal vill vi bjuda er på musikaliska perspektiv som är både förbluffande och förtrollande!

TISDAG 7/7 13:00 LOFTAHAMMARS KYRKA – Frivilligt bidrag till festivalen

Lunchkonsert – “Mozartperspektivet”

Välkommen till festivalens öppningskonsert där vi tar oss an en av historiens mest omtalade kompositörer: Wolfgang Amadeus Mozart. I centrum står hans stora stråkdivertimento för violin, viola och cello. Verket blev färdigkomponerat i Wien 17:e september 1788 och sägs ha uppförts med Mozart själv på viola och Joseph Haydn på violin. Trion innehåller 6 satser och är mer än 45 minuter långt och anses vara ett av Mozarts riktiga mästerverk. Vi hoppas kunna bjuda på en konsert där musiken sätts i ett nytt spännande sammanhang. På konserten bjuds det även på diverse musikaliska överraskningar.