Östergarn

Östergarns kammarmusikfestival 3-5 juli 2015

Varmt välkomna för tredje året i rad till kammarmusikfestivalen på Östergarnslandet, Sveriges Kammarsolister och Per Gross bjuder in till en musikalisk fest i dagarna tre!
I år har Östergarns Kammarmusikfestival fått äran att gästas av den fenomenala blockflöjtisten Per Gross som med sitt ogenerade förhållningssätt till musik och sin briljanta teknik har charmat både tävlingsjuryer och konsertbesökare runt om i världen. Per har etablerat sig som en av Skandinaviens mest lysande blockflöjtister i sin generation och hans repertoar sträcker sig från den tidiga renässansmusiken till den allra färskaste musik vi har. Missa inte honom! På festivalen spelar också festivalens “husband” Sveriges unga Kammarsolister som efter sex år och otaliga konserter runt om i Sverige har bytt namn till Sveriges Kammarsolister. Vi hoppas ni tycker att vi förtjänar vårt nya prestigefyllda namn och ser fram emot att spela för er när sommaren är som vackrast!

Festivalen bjuder som vanligt på ett varierat program, i år med musik av bland annat Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Johann Sebastian Bach, det unga stjärnskottet och kompositören Andrea Tarrodi samt mycket mer!

Viktor Olauson – arrangör och konstnärlig ledare

Blockflöjt – Per Gross

Violin –  Yongmin Lee

Viola/violin – Sofia Lundström

Viola/violin – Viktor Olauson

Viola – Jon Olauson

Cello – Pelle Hansen

FREDAG 3/7 20:00 ÖSTERGARNS KYRKA – Frivilligt bidrag till festivalen

Perspektiv på Mozart

Välkommen till festivalens öppningskonsert där vi tar oss an en av historiens mest omtalade kompositörer: Wolfgang Amadeus Mozart. I centrum står hans stora stråkdivertimento för violin, viola och cello. Verket blev färdigkomponerat i Wien 17:e september 1788 och sägs ha uppförts med Mozart själv på viola och Joseph Haydn på violin. Trion innehåller 6 satser och är mer än 45 minuter långt och anses vara ett av Mozarts riktiga mästerverk. Vi hoppas kunna bjuda på en konsert där musiken sätts i ett nytt spännande sammanhang. På konserten bjuds det även på diverse musikaliska överraskningar.

LÖRDAG 4/7 15:00 ÖSTERGARNS BYGDEGÅRD – ENTRÉ 70 KR

Familjekonserten ”Den Magiska Musikresan”

Sveriges Kammarsolister bjuder in till familjekonsert! Ta med hela familjen på den spännande konserten där ni får en möjlighet att höra musik från olika genrer, allt från musik som skrevs för 400 år sedan till musiken till Harry Potter. Barnen utmanas i ett spännande musikquiz och får prova instrumenten efter konserten.  Spänning och fantastisk musik utlovas! Kulturföreningen bjuder på kaffe/saft och bullar efter konserten.

 

SÖNDAG 5/7 11:00 KRÄKLINGBO KYRKA

Högmässa

Festivalens musiker spelar på Högmässan i Kräklingbo kyrka.

 

SÖNDAG 5/7 20:00 JOHANS LADA I FILIPPUSE – Frivilligt bidrag till festivalen

Lounge i ladan – “I en musikalisk spegelsal”

Klassisk lounge i ladan. Per Gross och Sveriges Kammarsolister välkomnar er in i en musikalisk spegelsal där dåtid möter nutid och perspektiven blir både glasklara, bågnande och förtrollande! Några av musikhistoriens vackraste och mest älskade verk av bl.a. J. S. Bach speglas i  Bachremixer av Elena Kats-Chernin

Drick ett glas vin och se solen långsamt gå ner över Östergarnslandet – mer stämningsfullt än så här blir det faktiskt inte! Ladan ligger mellan Östergarns kyrka och Sandviken, avfart Rodarve.

Fika- och vinförsäljning.