Härnösand

Varmt välkomna för åttonde gången till Härnösands kammarmusikfestival!

Musiker:

Julia Nilsson, piano sång

Viktor Olauson, viola, arrangör

Natalia Goldmann, cello

Peter Friis Johansson, piano

Daniel Fjellström, kompositör

Program:

samtliga konserterssalar är rullstollsvänliga

FREDAG 2 JUNI KL 12:00 SAMBIBLIOTEKET

Lunchkonsert – Sagolik musik

Fri entré, frivilligt bidrag till festivalen

Välkomna på en konsert där kompositören och den tidigare Härnösandsbon Daniel Fjellströms musik står i centrum. Temat på konserten är förutom Fjellström också folkmusik. Alla stycken vi spelar under konserten är inspirerade av folkmusik från både när och fjärran. Under konserten kommer vi att uruppföra ett nytt verk av Fjellström som ni inte får missa!

FREDAG 2 JUNI FRÅN KL 16:00 HEMMA HOS DIG

Vardagsrumskonserter

Fri bokningskostnad, frivilligt bidrag till festivalen

Vi gör om fjolårets succé och kommer hem till ditt vardagsrum. Bjud hem släkt och vänner och vi lovar att vi kommer att bjuda på en musikupplevelse du sent kommer att glömma.Det här är kammarmusik när den är som bäst! Allt du behöver göra är att kontakta oss på viktor.olauson@gmail.com så bokar vi in en konsert hemma hos er i mån av tid. Först till kvarn!

LÖRDAG 3 JUNI KL 15:00 NORDINGRÅ KYRKA (OBS NY TID!)

Peter Friis möter Höga Kusten Opera

Entré 80 kr, barn under 13 fri entré
Biljetter köpes i dörren (från 30 minuter innan konsert) Lyssna på när den prisbelönta pianisten Peter Friis Johansson möter sångsolister från Höga Kusten Opera. Under den en timmes långa konserten får vi höra kända arior och vackra pianostycken av bland annat Schubert.

LÖRDAG 3 JUNI KL 20:00 METROPOL

Julia Nilsson möter Sveriges Kammarsolister

Fri entré, frivilligt bidrag till festivalen

Härnösands kammarmusikfestival gästar åter igen Öbacka Jazzklubb och Metropol. På den här konserten får vi möta den fantastiskt begåvade sångerskan Julia Nilsson. Hon har jämförts med Joni Mitchell och hennes stil vandrar obekymrat mellan pop, jazz och klassisk singer-songwriter. På konserten spelar hon tillsammans med festivalens musiker och vi kan redan nu lova en magisk stund!

SÖNDAG 4 JUNI KL 13:00 RESIDENSET

Kammarmusiksalong – Bramhs och modernt

Entré 100 kr, barn under 13 fri entré
Biljetter köpes i dörren (från 30 minuter innan konsert)
I festivalens avslutningskonsert står kontrasterna i centrum. Vi får bland annat lyssna på Brahms första pianokvartett, ett verk med tydliga referenser till romsk folkmusik, samt Prokofievs cellosonat. I kontrast till den mer klassiska konstmusiken innehåller konserten också spännande och innerlig musik av den nu levande österrikiske kompositören Klaus Lang. Vi möter en ny klangvärld i hans poetiska stycke Geshrieben in wasser.