Höga Kusten

MÅNDAG 10 JULI KL 19:00 NORDINGRÅ KYRKA

Entré 100 kr. Fikaförsäljning i pausen Förköpsbiljetter: billetto.se (sök höga kusten opera)

Galakonsert – extra allt

Vi inviger festivalveckan med operagala-extra allt. Här bjuder sångare och musiker på glittrande pärlor ur operalitteraturen. Mozart och Puccini samsas med Verdi och Bizet när startskottet går för 2017 års operafestival.

TISDAG 11 JULI KL 17:00 JÄRNSTA CAFÈ

Fri entré
Fikaförsäljning

Familjekonsert – Musiksaga

Vi introducerar i år en ny programpunkt. Välkomna på en konsert där sagor och folkmusik blandas. Musiken är skriven av den unga och mycket begåvade kompositören Daniel Fjellström som har skrivit en svit för stråktrio inspirerad av folkmusik från bland annat Ångermanland, Medelpad och Uppland. Sagorna är hämtade från Tove Jansson fantastiska värld. Passar vuxna såväl som barn!

ONSDAG 12 JULI KL 14:00 MANNAMINNE

Entré 50 kr (Rundlogen)
Förköp:kontakt@mannaminne.se, 072-704 7367

Operaföreställning för barn

Operaclownerna tar med både stora och små på en resa in i operans värld där allting kan hända.Välkomna på operaföreställning som kärleksfullt och respektlöst driver med operakonstens traditionella manér men som hyllar dess vokala förebild. En familjeföreställning som berör alla åldrar – små barn, tonåringar, vuxna och pensionärer!

TORSDAG 13 JULI KL 19:00 JÄRNSTA CAFÈ

Fri entré, fikaförsäljning

Opera-allsång

Höga Kusten Operan gästar återigen allsången på Järnsta café. Klart att publiken också ska sjunga!
Följ med ”Till havs”, tjurfäktningsarenan och grevliga slott. Se till att just din favorit kommer med i programmet genom att önska låtar via vår facebooksida.

FREDAG 14 JULI KL 17:00 och 19:30 MANNAMINNE

Musikalisk rundvandring med operaglans – En resa i mat och musik

Välkomna till en resa full av god mat och dryck samt vacker musik. Sångare och musiker med Astrid Robillard i spetsen väljer ut sina favoritarior med inspiration från husen på Mannaminne och dess ursprungsländer Tidigare år har evene- manget snabbt blivit fullt, så boka i tid!

Fördrink, huvudrätt och efterrätt med kaffe samt högklassig underhållning – 360 kr. Boka på kontakt@mannaminne.se, 072-704 7367
eller 0613-20290

LÖRDAG & SÖNDAG 15-16 JULI kl 19:00 I NORDINGRÅ KYRKA

Entré 200 kr, dörrarna öppnas kl 18:00. Operagenomgång 18:30, Fikaförsäljning, förköpsbiljetter: billetto.se (sök höga kusten opera)

Operaföreställning

Festivalens givna höjdpunkt är uppsättningen av Puccinis enaktsopera Syster Angelica. Denna mycket vackra opera har endast kvinnliga roller vilket inom operavärlden
är väldigt ovanligt. Nordingrå kyrka förvandlas till ett kloster där morgonen gryr över dagens göromål. Systrarna pratar längtansfullt om sina liv innan klosterlöftena. Alla utom Angelica som bär på en hemlighet som inte tål dagens ljus. Snart störs friden och innan dagen är slut har hemligheten avslöjats och Angelicas tragedi fullbordats. Se Puccinis mästerverk med orkester, operakör och solister!