Kristina Winiarski, cello

Kristina Winiarski (f. 1994 i Stockholm) började spela cello som 6-åring. Hon har trots sin unga ålder redan fått möjlighet att vara solist med ett flertal orkestrar internationellt, bl a med Zagrebs Filharmoni i Kroatien, National Symphony Orchestra i Washington DC, USA, National Philharmonic i Maryland,USA och St Petersburgs Statliga Symfoniorkester i Ryssland.

Kristina har ett stort intresse för kammarmusik och har regelbundet deltagit i festivaler, bl a Lyckå Kammarmusikfestival i Blekinge, ”Next Generation Festival Bad Ragaz” i Schweiz, ”Copenhagen Summer Festival” i Köpenhamn, ”Lienzo Norte Festival” i Avila, Spanien, samt Bengt Forsbergs Kammarmusikfestival i Allhelgonakyrkan i Stockholm.

Hon har mottagit stipendier från Kungliga musikaliska akademin, Sandrews Stipendiefond och Frimurarorden i Stockholm, samt vunnit en rad utmärkelser vid tävlingar i Sverige, Danmark, Estland och i USA.

Kristina har deltagit i mästarkurser för Torleif Thedeen, Reinhard Latzko, Anner Bylsma och Dmitri Ferschtmann, och studerar fr o m hösten 2011 på Musikhögskolan i Zagreb, och vid Internationella musikakademien i Liechtenstein för professor Valter Despalj.