Ylva Larsdotter, violin

Ylva Larsdotter

Ylva Larsdotter är en av Sveriges unga kammarmusiktalanger som har uppmärksammats såväl i hemlandet som i utlandet. Ylva är regelbundet gäst vid europeiska festivaler såsom Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog, Fête Musicale de la Forêt och Copenhagen Late Summerfestial. Hon har även framträtt vid ett flertal svenska festivaler och är medlem av Svenska kammarsolister.

Med motiveringen ”En modig och modern konstnär som med sitt passionerade uttryck tar med sig publiken på en spännande kammarmusikalisk resa” vann Ylva andrapris i Ljunggrenska tävlingen 2015. Hon har även mottagit Sandvikens Kultur- och Fritidsnämnds pris samt erhållit stipendium från Gemzeus stiftelse, Richard-Wagner-Stipendienstiftung och Musikaliska akademien.

Ylva Larsdotter har studerat för Sten-Johan Sunding, Ulf Wallin vid Edsberg/Kungl. Musikhögskolan och Helge Slaatto vid musikkonservatoriet i Münster. Redan vid 7 års ålder hade hon sitt första solistframträdande med Sandvikens Symfoniorkester och har sedan dess framträtt med ett flertal svenska orkestrar, bland andra Dalasinfoniettan, Sandvikens symfoniorkester och Uddevalla kammarorkester. Hon spelar regelbundet med pianisten Anna Christenson har framträtt med bland andra Philippe Graffin, Pekka Kuusisto, Torleif Thedeen och Bengt Forsberg.

.